"We are born with three things:

Joy, love and a passion for life.

It's up to us what we reach for"


dr. Edith Eger

Psychosociale Therapie, ook wel holistische therapie of integratieve therapie, geef ik in de buitenomgeving van de Betuwe. Op deze manier volg ik de cycli van de natuur.

Net als de natuur verloopt ook jouw (bedrijfs)leven en dat van anderen volgens een cyclisch proces. Samen kijken we waar jij in het proces vastloopt. Of het nou gaat om het verlies van een dierbare, het gevoel jezelf te zijn kwijtgeraakt, een burnout, traumaverwerking, belemmerende patronen, meer naar je gevoel willen luisteren... Ik geef je inzicht in hoe je je natuurlijke stroom weer op gang brengt en jij weer in je eigen kracht komt te staan.

De therapie sessies vinden in een natuurlijke omgeving plaats, op mijn privé weilandje in Asch, waar ik ook mijn paarden, poezen, kippen en varkens heb. Ook neem ik soms clienten mee naar Het Zoelense Bos voor Natuurtherapie middels een Mind-Walk op maat. De natuurlijke omgeving helpt jou de rust en de ruimte te vinden om dichterbij jezelf te komen en zo sneller en natuurlijker tot nieuwe mogelijkheden te komen. Mijn therapie sessies vinden plaats in een gemoedelijke retrocaravan. Van vier kale muren en een zakelijke omgeving is dus geen sprake. Ook dit helpt jou uit jou 'out of the box' te gaan, je bent dan al meer uit je hoofd en meer in contact met jezelf.


Wat is Psychosociale therapie?

Psychosociale therapie is laagdrempelige, praktische psychologische hulpverlening.

In deze therapie gaat het om het onderzoeken van belemmerende gedragspatronen en dieper liggende blokkades bij de cliënt. In de therapie staat de hulpvrager met zijn hulpvraag centraal. Psychosociale therapie omvat een zeer gevarieerd aanbod van benaderingen/therapieën, afhankelijk van de hulpvraag.

Psychotherapie is een vorm van therapie, die ervan uitgaat dat een persoon de wijsheid, de kwaliteiten en eigenschappen én de kracht bezit die nodig zijn om zelf aan de klachten of het probleem waar hij of zij last van heeft te werken. De cliënt heeft zelf voldoende hulpbronnen tot beschikking om aan een oplossing te werken. Als therapeut kan ik je helpen die bronnen in jezelf te ontdekken. Hiervoor gebruik ik allerlei technieken en interventies uit verschillende reguliere en alternatieve stromingen, onder andere:


 • Integratieve Psychotherapie
 • Psycho-energetische therapie

 • Lichaamsgerichte psychotherapie

 • NLP
 • Mind-Body interventies
 • Innerlijk Kindwerk
 • Meditatie/ Visualisatie
 • Systemisch werk
 • Tijdlijntherapie
 • Voorouderregressie
 • Energiewerk
 • Chakratherapie
 • Mindfulness
 • Hypnotherapie
 • Mindfulness
 • Yoga
 • Reiki
 • Psychic Reading


Psychosociale therapie werkt op bewust en op onbewust niveau en gaat ervan uit dat mensen herstel en groei zélf kunnen bewerkstelligen.

Uitgangspunt van psychosociale therapie is de overtuiging dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En dat de mens met zijn / haar klacht niet los gezien kan worden van de mensen en de wereld om zich heen; deze beïnvloeden elkaar.

Therapie Aanbod

Psychosociale therapie richt zich niet op de enkelvoudige klacht of op een enkelvoudig behandelprotocol. Het heeft een dieperliggende, structurele en contextuele benadering waardoor een echte positieve en blijvende verandering ontstaat. 

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en leg je uit wat jouw probleem inhoudt of waaraan je wil werken. In overleg bespreken we jouw doel en ik kijk steeds welke techniek of methode op dat moment het beste zal werken. Onder begeleiding ga je dan zelf aan de slag om een veranderingsproces door te gaan.

Soms is dat proces moeilijk en zwaar. Je loopt niet voor niks meestal al heel lang hetzelfde pad.

Je gedrag aanpassen of gevoelens verwerken kan voelen als een worsteling en oude pijn wordt voelbaar.

Echter: je zult merken dat je ook groeit en dat oude pijn voelen ervoor kan zorgen dat deze geheeld wordt en dat er ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten, gevoelens en gedachten. 

Wil je meer weten over therapie of een afspraak maken, neem contact op via het contactformulier.


Natuurtherapie middels Mind-Walk© op maat, is wandelen in de natuur gecombineerd met verschillende oefeningen geinspireerd op yoga, tai chi, ademhaling, meditatie, visualisatie, chakraontwikkeling en therapie- en coachingstechnieken.

Een Natuurtherapie sessie helpt jou bijvoorbeeld bij rouwverwerking, een burnout, grenzen stellen, dichter bij jezelf komen, je kracht (her)vinden, je lichaam en emoties leren voelen. Het biedt jouw een rugzak vol mogelijkheden die tijdens een Mind-Walk© wandeling daadwerkelijk voelbaar worden in je lichaam en daarmee bruikbaar in het dagelijks leven. Bovendien is een Mind-Walk© helemaal op maat, naar jouw behoeftes. Samen kunnen we het onderwerp van jouw Mind-Walk sessies samenstellen.

Wil je meer weten over een Natuurtherapie sessie of een afspraak maken, neem contact op via het contactformulier.


Lichaamsgerichte therapie is een vorm van therapie die het lichaam als ingangspunt neemt voor het bevorderen van emotioneel, psychologisch en spiritueel welzijn. Deze vorm van therapie erkent de nauwe verbinding tussen lichaam en geest en richt zich op het herstellen van balans en het vrijmaken van geblokkeerde energieën in het lichaam. Door middel van ademhalingstechnieken, lichaamsbewustzijn, aanraking, beweging en expressie worden diepgewortelde spanningen, trauma's en negatieve patronen aangepakt. Lichaamsgerichte therapie biedt een veilige ruimte om de innerlijke wijsheid van het lichaam te verkennen en te benutten voor persoonlijke groei, genezing en zelfontplooiing.

Deze vorm van therapie is effectief omdat het de opgeslagen energie en spanning in het lichaam helpt ontladen, waardoor symptomen zoals nachtmerries, woede-uitbarstingen en gevoelloosheid verminderen. Het helpt mensen om traumatische ervaringen op een veilige manier te verwerken en hun veerkracht te herstellen.

Lichaamsgerichte therapie kan helpen bij een breed scala aan uitdagingen, zoals stress, angst, trauma, chronische pijn en relationele problemen. Het is een proces van zelfontdekking en groei, waarbij je leert luisteren naar de wijsheid van je lichaam en je innerlijke balans herstelt.


Wil je meer weten over een lichaamstherapie sessie of een afspraak maken, neem contact op via het contactformulier.


True Nature Therapy Deep Diving Traject

Wat is het?

Een persoonlijk traject waarbij je diep duikt naar de verschillende lagen in jou. Je weet (ongeveer) wat jouw doel is en ik help je die helder maken.

Door middel van zes wandelingen in de natuur, met lichaamsoefeningen, opdrachten voor thuis, therapeutische en coachende feedback van mij kom je dichter bij jouw eigen natuur. Wie ben ik? Wat voel ik (niet)? Wat geloof ik over mezelf? Wie wil ik zijn? Wat heb ik daarvoor nodig?


Wat gaan we doen?

Zes wandelingen van 1,5 uur verdeeld over maximaal 6 maanden. De wandelingen bevatten onder andere de volgende onderdelen:

- lichaamsoefeningen gebaseerd op oa. yoga, tai chi, chi gong en tapping

- mindful wandelingstechnieken

- meditatie/ visualisatie

- ademhalingstechnieken

- muziek

- natuurverbindende oefeningen

Daarnaast ontvang je bij elke wandeling ondersteundende, kleine materialen. Je ontvangt na elke wandeling de samenvatting en feedback. Je kunt mij persoonlijk bereiken tijdens dit traject voor vragen en/ of ondersteuning.


Wat doet het?

Wanneer jij jezelf voor 100% in dit project stort komen we uit bij jouw doel; dichter bij jezelf en jouw passie en verlangens, bij wie jij ECHT bent; krachtiger, rustiger, meer plezier, meer JIJ!


Resultaat

Veranderde patronen werken levenslang door, een ultra-duurzaam kado voor jezelf dus.


Wil je meer informatie over dit traject of wil je je aanmelden? Neem dan contact op via het contactformulier.

Voor tarieven van dit traject, klik hier.

Voor bedrijven

Mind-Walk© biedt meditatieve wandelingen met invloeden uit yoga, mindfulness training, ademhalingstechnieken en meditatie. Een afwisseling van fysieke inspanning en mentale ontspanning.


Mind-Walk© bied ik aan als trainingstraject op maat gemaakt voor jouw bedrijf en dus ook de vraag van jouw bedrijf. Het is ook mogelijk om het als (terugkerende) workshop of empowerment in te zetten.


Leeftijd, wandelervaring en conditieniveau zijn niet van belang. Mind-Walk is ook geschikt als je herstellende bent van een burn-out én het werkt preventief.


Locatie: in overleg

Kort traject: 4 Mind-Walks van 45 minuten

Kosten: €800,- exclusief BTW

Lang traject: 8 Mind-Walks van 45 minuten

Kosten: €1200,- exclusief BTW


Prijzen zijn inclusief intakegesprek, trainingsvoorbereidingen, eindgesprek en gebruikte materialen. Exclusief reiskosten en reistijd.

Voor vragen, een offerte op maat en/of meer info, neem contact op.

Tarieven

Een Psychosociale Therapiesessie in Asch kost 98 euro per uur, met maximale uitloop van 10 minuten.

Een Natuurtherapiesessie op maat kost 294 euro voor 3 sessies van 1,5 uur.

Een Lichaamsgerichte Therapiesessie op maat kost 98 euro per uur.

Het True Nature Therapy Deep Diving Traject kost nu 998,- euro, inclusief voorbereiding, materialen, terugkoppeling, huiswerkopdrachten, contact via Whatsapp of Telegram.Tarieven zijn ex BTW


* Tot 24 uur van tevoren kan je een afspraak kostenloos afzeggen of verzetten. Daarna breng ik de kosten van een sessie in rekening.
* Als jouw werkgever of de gemeente de kosten betaalt komt er 21% BTW bovenop deze prijs, dit geldt ook voor ZZP-ers die een factuur willen om deze af te trekken van hun zakelijke kosten.


Helaas wordt persoonlijke therapie standaard niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wil je een vergoeding vanuit je basis-ziektekostenverzekering dan moet je je aanmelden bij een eerstelijns psycholoog na verwijzing van de huisarts. Hier zijn lange wachtlijsten. Deze zal vervolgens vaststellen of er sprake is van een stoornis is en op basis daarvan een vergoeding regelen bij je zorgverzekeraar.
Sommige therapievormen worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering onder het kopje "alternatieve/complementaire geneeswijzen". Dit verschilt enorm per verzekeraar. Ik voldoe momenteel bewust niet aan het protocol die daarvoor geldt.

Een andere mogelijkheid is vergoeding via je werkgever;

In veel gevallen dat er sprake is van ziekte, vanwege bijvoorbeeld stress of burn-out, wil de werkgever meebetalen aan je therapie. Met de juiste hulp ben jij namelijk veel sneller en sterker weer terug op je werkplek en heeft de werkgever daar profijt van. Dat bespaart de werkgever veel geld. De bedrijfsarts moet dan vaststellen dat een deel van jouw klachten werkgerelateerd zijn.

Daarnaast beschikken veel werkgevers een opleidingsbudget per medewerker(In sommige CAO’s is dat zelfs verplicht).
Dit budget mag jij gebruiken voor jouw persoonlijke ontwikkeling, als jij maar kan aantonen dat dat ten goede komt van jouw werkprestaties. Je kan groeien in kennis, maar ook in vaardigheden.

Heb je vragen?

Voel je vrij om contact op te nemen, ik beantwoord graag jouw vragen!

unsplash